2020. december 6., vasárnap

Kategória:

Segíti az emésztést és gyulladáscsökkentő is a naspolya

Bulvár
Segíti az emésztést és gyulladáscsökkentő is a naspolya A mohos héjú, édeskésen fanyar ízű, gömbölyű alakú téli gyümölcsünk a naspolya. Termése akkor érik be, amikor már más gyümölcs nem terem a kertben. A fáról leszedve még kemény és élvezhetetlen, de érlelés után megpuhul, vékony héja pergamensze­rűen elválik, lehúzható lesz, íze pedig édessé válik. Magas a C-, B-, E- és A-vitamin-, ásványianyag- (vas, kálcium, kálium, magnézium, cink, mangán, réz), csersav- és a pektintartalma. A népi gyógyászat gyulladáscsökkentő (szájüreg- és torokgyulladásnál), csonterősítő hatású gyümölcsként ismeri.

T.T.

Szerkeztőség

Ha tetszik a bejegyzés ne felejtsd el megosztani,hogy mások is értesüljenek róla.

 

Eltünt személyek:

  • Copyright © Hír48 Csak, hogy tisztán láss!          ™
    Designed by Hir48. Hosted on Hir48.