2019. április 7., vasárnap

Kategória:

A hűtőajtóban hamarabb savanyodik a tej

Bulvár
A hűtőajtóban hamarabb savanyodik a tej Ön tudja, hogy mitől romlik hamarabb a tej? A szavatossági időn túl azt is figyelembe kell venni, sovány vagy zsíros tejről van-e szó. Egyes tanulmányok szerint a sovány tej tovább iható, mert a zsírhiány miatt a mikrobák nem tudnak olyan gyorsan szaporodni. Mások viszont úgy gondolják, hogy a zsíros áll el tovább, mivel a zsír mesterséges tartósítószer. A két teória közt egy vizsgálat tett igazságot: kiderült, hogy a sovány tej valamennyivel tényleg tovább bírja, viszont ha megromlik, akkor az íze és a szaga is borzasztó lesz. A szakértők szerint egyébként nagy hibát vétünk azzal, ha a tejet a hűtőszekrény ajtajában tároljuk.

T.T.

Szerkeztőség

Ha tetszik a bejegyzés ne felejtsd el megosztani,hogy mások is értesüljenek róla.

 

Eltünt személyek:

  • Copyright © Hír48 Csak, hogy tisztán láss!          ™
    Designed by Hir48. Hosted on Hir48.