2019. február 18., hétfő
Kategória: Bulvár
Tévhit: Jobban fogyaszt a teljes kiőrlésű kenyér, mint a fehér
By
Admin
Dated
1:39
Tévhit: Jobban fogyaszt a teljes kiőrlésű kenyér, mint a fehér A teljes kiőrlésű pékáru rosttartalma magasabb, ebből fakad a félreértés. – Azért teljes kiőrlésű, mivel a gabona héját is beledarálják. Ezáltal igaz, hogy egészségesebb, de a fogyáshoz nem jó, mivel magas a szénhidráttartalma, pedig pont ezt kellene csökkenteni – magyarázta Schobert Norbi. A korpa kivételével a fehér és a teljes kiőrlésű liszt nem különbözik egymástól, de azt jó, ha tudjuk, hogy a rost miatt a teljes kiőrlésű liszt energiatartalma kisebb. – Jelentős veszélyforrás a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérnél, hogy a mikroszkopikus gombák anyagcseretermékei, a mikotoxinok a teljes kiőrlésű kenyér esetében jelentős kockázatot jelentenek, mivel azokat elfogyasztjuk.