2018. november 4., vasárnap
Kategória: Bulvár
Így lesz tökéletes a Márton-napi libapecsenye
By
Admin
Dated
0:38
Így lesz tökéletes a Márton-napi libapecsenye „Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!” A régen szokásos 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap a jóízű falatozás és mulatságok napja volt. Annak idején ilyenkor fizették ki az éves földbérleteket és járandóságokat – részben vágott liba formájában, így lett a bőség szerencsehozó napja is egyben, szimbóluma pedig a libasült. Libaleves és ludaskása Elkészítés: 120 perc Nehézség: III Hozzávalók (8 adag): 80 dkg libaaprólék 40 dkg sárgarépa 30 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg zeller 15 dkg gomba 15 dkg zöldborsó 2 fej vöröshagyma 5 dkg libazsír 25 dkg kerek szemű rizottó rizs 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 babérlevél 8 szem fekete bors 1 ek só Elkészítés: A libaaprólékot megmossuk, és egy nagy fazékban, hideg vízben feltesszük főlni a borssal és a babérlevéllel.